Ravintola Nokassa reseptivideoiden tekoa

otsake_villisika

Pääsimme kuvaamaan lämminhenkiseen Ravintola Nokkaan, miten villisika valmistetaan maittavaksi ateriaksi. Kuvasimme keittiöpäällikkö Ari Ruohon kanssa 3 reseptiä, miten eri villisian osat kannattaa valmistaa. Kuvausten aikana selvisi, että itse Arikin on kova metsästys- ja kalastusmies ja oli saanut innostettua muitakin ravintolansa työntekijöitä käymään metsästyskortin, kuten Nokan ravintolapäällikkö Terhi Vitikan.

P1022337

Ari Ruoho ja Terhi Vitikka luotsaavat hienossa miljöössä toimivaa Ravintola Nokkaa

Ravintola Nokka haluaa tuntea raaka-aineensa tuotantomenetelmät ja -olosuhteet perinpohjaisesti ja sen kautta Nokka haluaakin tarjota aitoja makuja ruokailijoilleen. Ravintolasta saa myös lounasta, joka pitää mennä joku kerta ehdottomasti testaamaan. Toimintansa kautta ravintola tukee monia pientuottajia ympäri Suomen niin Lapista Uudellemaalle asti. Ravintola sijaitsee Katajanokan makasiinirakennuksessa Helsingissä Kanavaranta 7 F. Sisäänkäynti kulkee valtavan laivapotkurin vierestä. Miljöö Kanavarannassa on todella hieno muutenkin ja varsinkin sisätilat makasiinirakennuksessa. Kannattaa käydä tutustumassa!

p1022456.jpg

Nokka sijaitsee vanhassa makasiinirakennuksessa, joka on rakennettu tiilistä.

P1022453

Ari on yksi HS Kuukausiliitteen keittokirjan ja reseptien tekijöistä.

Kuvaukset toteutettiin niin, että meillä oli reseptit katsottu etukäteen valmiiksi ennen kuvauksia. Sen jälkeen reseptien mukaan kuvasimme 3:lla eri kameralla eri ruuanvalmistusten vaiheet, jossa Ari kertoi lihan käsittelystä ja valmistuksesta. Reseptivideoilla on se etu, että katsoja pääsee kuulemaan yksityiskohtaisia vinkkejä ja näkemään konkreettisesti eri valmistusvaiheet, mitä ei pelkällä paperiin kirjoitetulla reseptillä näe.

Kiitos ja kumarrus koko projektista kaikille yhteistyötahoille. Ravintola Nokasta huokui innokas tekemisen meininki koko ravintola porukalla, mitä Ari ja Terhi luotsasi. Hienoa päästä tapaamaan ja kuvaamaan rautaisten ammattilaisten osaamista! Videoista tulette kuulemaan hiukan myöhemmin. 🙂

P1022433

Kassleria ja karamellisoitua sipulia oluessa + uuniperunat – Bon Appétit

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s