Pohjoismaiden korkeimman majakan huipulla Bengtskärissä!

Web_majakka

Saimme puhelun tiistai iltana klo 16, että meillä olisi mahdollisuus päästä kuvaamaan Bengtskärin majakalle yhden illan varoitusajalla. Siitä lähti heti soittokierros meillä käyntiin, kuka starttaa reissuun klo 04:00 aamulla. Sääkartta näytti erinomaiselta ja jo tässä vaiheessa oli tunne, että tästä tulee hieno reissu.

Illalla ennen lähtöä perustoimet: Kaikki kamat lataukseen, kamojen läpikäynti, kuvaussuunnitelman tsekkaus ja aikataulujen suunnittelu. Iltahan siinä taas mukavasti venyi! 😀 Siitä sitten aamulla auto starttasi klo 4. Mukaan matkaan lähti kokenut rannikkovalokuvaaja Tommi Heinonen (Katso täältä Tommin sivut) , joka osoittautuikin käveleväksi rannikkotietopankiksi. Kysyin häneltä tietenkin heti TOP5 rannikkokohdetta, joissa kannattaisi käydä. Yksi niistä oli Emäsalo, johon mentiinkin jo seuraavana viikonloppuna! 😀

Web_auton_takakonttiKamojen tsekkaus ja lähtö aamulla klo 4 kohti Rosalaa!

 

Näyttökuva 2018-1-23 kello 9.37.25Saavuimme Rosalan saareen noin kello 9 maissa, josta taivalsimme veneellä majakalle Bengtskäriin noin 18-20 kilometriä.

 

Majakalla vietimme aikaa noin nelisen tuntia. Sinä aikana otettiin haastikset, käytiin merkittävimmät majakan kohteet kuvaamassa ja otettiin tietenkin hienot ilmakuvat, mitä majakasta ei olla kovin montaa kertaa tehty.

Yleistietoa Bengtskärin majakasta

  • Pohjoismaiden korkein majakka n. 45,8 metriä
  • Rakennettu 1906 ohjaamaan laivoja
  • Jatkosodan aikana majakka on yritetty räjäyttää useampaan kertaan
  • 1960-luvulla majakka automatisoitiin ja se jäi tyhjilleen
  • Turun Yliopisto vuokrasi majakan 1990-luvulla

Per oli mukana esittelemässä majakkaa meille ja tarkisti tietenkin samalla, että majakka oli hyvässä talvikunnossa. Perin puheessa oli paljon historian havinaa, kun hän kertoi perheensä ja majakan tarinasta sekä siitä kuinka oli päätynyt majakan hoitajaksi Paulan kanssa.

Tämä reissu oli taas niitä ikimuistoisia kokemuksia, kun pääsimme kuvaamaan hienoa elämäntarinaa ja dokumentoimaan historiallisia paikkoja. Kiitos siitä Suomen Majakkaseuralle! https://www.majakkaseura.fi/

Eikun uusia kuvauksia kohti!

Näkemisiin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s